Digitalt konsertbibliotek

Fabchannel filmar konserter och lägger ut dem på nätet. De kom igång med hjälp av kulturstöd från Holland, men ser nu ut att gå kaputt.

P3 gör redan ett bra jobb med att spela in och sända massor av konserter på radio. Skulle inte det kunna vara ett bra projekt för ett digitalt bibliotek? Artisterna får proffsiga inspelningar betalda, och dessutom ersättning ju mer de laddas ner. 

Vi har en lång katalog redan i Sveriges Radios arkiv, så det skulle kunna bli en flygande start. Är ersättningen någorlunda stor skulle många artister – framförallt de mindre – gärna delta. Vad väntar vi på?

Micke

2 thoughts on “Digitalt konsertbibliotek

  1. Det finns hur mycket som helst att göra på den intellektuella allemansrättens område. Det enda vi behöver göra är att skaffa politiker som sätter ner foten och säger att ”nu får det vara nog!” till mediabolagen. För det är ju de senare som sitter som jätteproppen Filemon, med de förras goda minne, och hindrar all utveckling.

    SVT, filmbolagen, skivbolagen, bokförlagen med mera skulle naturligtvis sätta upp egna trackers där de erbjuder precis allt de har.

    De stora problemen med dagens p2p är att vi alla är så oerhört beroende av TPB, som Hannes så förtjänstfullt visar här, och att så många torrents är så dåligt seedade.

    Med en BT-site, där det gärna får kosta en månatlig avgift mot att man sedan får motsvarande credit för en bra ratio, så skulle de gamla elefanterna mycket väl kunna ”konkurrera med gratis”. Men det fattar de ju inte, tyvärr, och inte heller våra nuvarande politiker. Tänk bara 25 miljoner användare (som på TPB) som betalar 100:- i månaden. Det blir en bra slant det.

    Det är med andra ord hög tid att byta ut betonghäckarna vi nu har i riksdagen mot nya friska krafter. Jag behöver väl inte nämna ett speciellt parti, som är synnerligen på hugget i dessa frågor…? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s