Creative Commons får OK av Stim

Ett steg fram: Stim låter sina medlemmar använda de CC-licenser som tillåter icke-kommersiell spridning. De verkar också vara inne på att även de andra CC-licenserna ska bli OK en dag:

– Allting kommer ju att bli mer och mer flexibelt. I framtiden kommer det säkert att bli så att man kan exkludera vissa rättigheter överhuvudtaget även om man är ansluten till Stim, säger Ingrid Herrström.

Erik Josefsson (v) och Camilla Lindberg (fp) skriver för övrigt bra om behovet av att få datalagringsdirektivet prövat i SvD idag.

Micke

5 thoughts on “Creative Commons får OK av Stim

  1. Ett framsteg. Samtidigt kan jag inte låta bli att tycka det är märkligt att STIM lägger sig i hur upphovsmännen licensierar sina verk.

  2. Men vad har CC för mening om man tillåter fri kopiering av upphovsrättskyddat material?? Man har ju redan fråntagit upphovsmannen dennes rättigheter och att då komma och snacka om CC är ju mest ett hån.

  3. WR: CC är ett steg på vägen – vi är långt ifrån att ändra lagen så som vi vill. Dessutom ger CC möjlighet att släppa verk fria även för kommersiellt bruk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s