Ulvskog optimistisk i Ipred-frågan

Har Marita Ulvskog förstått något vi andra Ipred-motståndare missat, eller helt enkelt blandat ihop saker?

Marita Ulvskog bedömer att den svenska ipred-lagen måste göras om [med anledning av Telekompaketet].
– Jag kan inte se annat än att ipred-lagen inte kommer att kunna se ut som den gör i dag. Man ska inte kunna stängas av utan rättslig prövning för att ett företag anser att man har brutit mot reglerna, så kan vi inte ha det i ett rättssamhälle. [AiP]

Hypotes: Ulvskog har fått det om bakfoten, och fått för sig att Ipred handlar om avstängningar från nätet. Säkert ett ärligt misstag, men det är ett exempel i raden på hur ofokuserade socialdemokraterna har varit i de här frågorna. S-kongressens debatt verkar ha varit ett stort missat tillfälle att för en gångs skull diskutera nätet.

En som har full koll är bloggaren Calandrella. Han skrev på ett par dagar ihop ett gediget dokument som sammanfattar argumenten mot Ipred. Utgångspunkten är att komplettera Vänsterpartiets Ipred-motion, för att ge ett bra underlag för s-v-mp-förhandlingar den dag de vi får såna till stånd. Sist i Calandrellas text finns också ett antal svenska fildelningsdomar samlade, som exempel på hur kajkad straffskalan är.

4 thoughts on “Ulvskog optimistisk i Ipred-frågan

  1. Hypotes nummer två (som förstås kan komplettera hypotes nummer ett): Ulvskog vet egentligen inte alls så mycket om Internetfrågor (för att hon inte bryr sig ett dugg, och pratar på litet om det med fina ord om rättssäkerhet (för att hon däremot förstått att en del väljare bryr sig om Internetfrågor, och för att hon bryr síg om valresultat).

  2. xor: Som inte tycker att hans/hennes kön ska vara en fråga överhuvudtaget. Kanske ska man respektera det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s